Poskrbeli smo za skoraj 800 bolj zdravih nasmehov

Delavnice za zdrav nasmeh - Festival Lent 2013»Končno mi je nekdo vse lepo razložil in pokazal!«

»Takšne delavnice bi morale biti organizirane večkrat v letu!«

»Končno sem našla nekaj pametnega!«

To so le nekatere od izjav navdušenih udeležencev delavnice Za zdrav nasmeh, ki je potekala od 1. do 6. julija v okviru festivala Lent. Namen delavnice je bil predstaviti pravilno tehniko čiščenja zob in medzobnih prostorov in obiskovalcem ponuditi informacije o ustni higieni, ki so jih želeli pridobiti.

V sproščenem okolju mariborskega mestnega parka so se udeleženci delavnice z inštruktorji za individualni pouk ustne higiene lahko pogovorili in se naučili pravilne tehnike ščetkanja zob. V šestih dneh se jih je na delavnici zvrstilo več kot 770. Čeprav je bil na začetku marsikdo mnenja, da je delavnica namenjena otrokom, pa se je hitro izkazalo, kako zelo dobrodošla je bila tudi oziroma predvsem odraslim. Tako eni kot drugi so bili zelo veseli tudi zobne ščetke Curaprox CS 5460, ki jo je za izvajanje delavnice prejel vsak udeleženec.

»Srečanje in delavnica z naključnimi mimoidočimi, najmlajšimi, njihovimi starši in starimi starši, z ljudmi različnih socialnih skupin, je bila neprecenljiva izkušnja, ki bogati vsakega od njih in vsakega od nas,« je povedal inštruktor na delavnici in ustni higienik Aleš Kostajnšek.

IMG_1026 IMG_1031 IMG_1040a
IMG_1041a IMG_1082 IMG_1083

This entry was posted in clanki. Bookmark the permalink.

Comments are closed.