Vseslovenska akcija Zdrave dlesni 2022

  • Mesec zdravih dlesni   •   September 19, 2022

Akcija Zdrave dlesni, ki med 15. oktobrom in 15. novembrom poteka v številnih zobozdravstvenih ordinacij po Sloveniji, predstavlja idealno priložnost za obisk zobozdravnika ali ustnega higienika.

Ti v času trajanja akcije paciente aktivno ozaveščajo o posledicah vnetja dlesni in parodontalne bolezni ter predstavijo varne in učinkovite pripomočke za vzdrževanje čistih zob in zdravih dlesni. Tako ob klasičnem pregledu lahko dobite še bonus – dodatne informacije, znanje in pripomočke, s katerimi ste korak bližje svežemu dahu in zdravim dlesnim.

Zakaj pa bi medzobne ščetke morale biti del vsakodnevne ustne higiene?

Neočiščeni medzobni prostori namreč vodijo do vnetja obzobnih tkiv, ki ga večina pri sebi sploh ne zazna ali pa mu ne namenja pozornosti. Nezdravljeno vnetje dlesni se lahko razvije v težje oblike vnetja obzobnih tkiv ali parodontalno bolezen, ki velja za najbolj razširjeno kronično bolezen. V medzobnih prostorih zelo pogosto nastane tudi karies, velikokrat pa se zgodi še, da med zobmi nabrane zobne obloge poapnijo, tako da nastanejo trde zobne obloge ali zobni kamen. Ta pa ne kazi samo vašega nasmeha, temveč imate zaradi njega še slab zadah.

Vseslovenska akcija Zdrave dlesni letos poteka že 19. leto zapored, tudi letos pod sloganom Ni vseeno, kaj izberete.

2022-09-19T11:43:57+00:00